ΗΓΕΣ:

http://www.pcsteps.gr

http://www.deceptology.com

http://el.wikipedia.org

http://logioshermes.blogspot.com

http://www.viewzone.com


 

Το βολφράμιο είναι ένα σκληρό βαρύ μέταλλο αργυρόλευκου χρώματος.

Η καθαρή του μορφή χρησιμοποιείται κυρίως στις ηλεκτρικές εφαρμογές, αλλά και πολλές του ενώσεις και κράματα χρησιμοποιούνται ευρέως σε πολλές εφαρμογές, όπως κατασκευή πυρίμαχων υλικών και στολών πυροσβεστών, λειαντικών μέσων και εργαλείων κτλ.

Tο βολφράμιο (=tungsten) άντλησε το όνομά του από τη σουηδική γλώσσα - «tung» που σημαίνει «βαριά» και «sten» που σημαίνει «πέτρα».

Απάτη με ψεύτικες ράβδους χρυσού

Τα τελευταία χρόνια αποκαλύφθηκαν αρκετές περιπτώσεις απάτης με ράβδους χρυσού οι οποίες μάλιστα έφεραν τις σφραγίδες τους αλλά και πιστοποιητικά γνησιότητας με πραγματικούς κωδικούς.

Έρευνες αποκάλυψαν πως οι ράβδοι ήταν αυθεντικοί - γι'αυτό κι έφεραν αριθμούς και πιστοποιητικά. Όταν όμως έπεσαν σε χέρια επιτήδειων αυτοί με πολλή μαεστρία άδειασαν το περιεχόμενο των ράβδων και τις γέμισαν στη συνέχεια με βολφράμιο .Tο μέταλλο βολφράμιο έχει παρόμοιο βάρος και ειδικό βάρος με τον χρυσό. Έτσι, δημιούργησαν μπάρες-μαϊμούδες, οι οποίες έχουν αληθινό χρυσό απ' έξω και στο εσωτερικό τους έχουν το κατά πολύ φθηνότερο βολφράμιο.

Σε πολλές πειρπτώσεις έχουν εξαπατηθεί όχι μόνο απλοί πωλήτες αλλά και άνθρωποι του επαγγέλματος, όπως είναι οι χρυσοχόοι.

Σκάνδαλα με ψεύτικους ράβδους χρυσού στην Τράπεζα της Αγγλίας και της Fort Knox όπου βρίσκεται το απόθεμα χρυσού του Υπυργείου Οικονομικών των ΗΠΑ

Από τις 11 Γενάρη 2010 αποκαλύφθηκε ένα μεγάλο σκάνδαλο με επιχρυσωμένες μπάρες χρυσού που κυκλοφορούν εδώ και 15 χρόνια σε μεγάλες τράπεζες χωρών, όπου ανάμεσα σε άλλους εμπλέκεται η γνωστή οικογένεια τραπεζιτών Rothchild. 

Μάλιστα το 2004 η απόφαση των Rothchild να αποσυρθούν από αγοραπωλησίες πρώτων υλών συμπεριλαμβανομένου και του χρυσού έδειχνε τη γνώση που είχαν για το επερχόμενο σκάνδαλο και τη διάθεση τους να μείνουν έξω από αυτό.

Στην αρχή υπήρχαν υποψίες πως ο ψεύτικος χρυσός προέρχονταν από την Κίνα, καθώς ειδικεύεται στην παραγωγή απομιμήσεων. Όμως οι Κινέζοι έσπευσαν να διερευνήσουν το ζήτημα και ανακάλυψαν την των ΗΠΑ.

Πριν από 15 χρόνια περίπου είχαν κατασκευαστεί από βιομηχανία στις ΗΠΑ, μεταξύ 1,3 και 1,5 εκατομμυρία ράβδοι βολφραμίου με μία πολύ υψηλή τεχνική ραφιναρίσματος. 640.000 από αυτά τα "τούβλα" βολφραμίου απεστάλησαν στο Fort Knox όπου και παραμένουν μέχρι σήμερα.
 

Μια πραγματική ράβδος χρυσού είναι ένα συμπαγές  κομμάτι χρυσού 24 καρατίων και δεν πρέπει να ξεφλουδίζει όπως αυτή στη φωτογραφία.


 

Ράβδος χρυσού με

"γέμιση βολφραμίου"